Gyöngyékszerek, gyöngykötött viselet-kiegészítők

Pénteki PEYOTE parádé – Mégis bunda a bunda…

Pénteki PEYOTE parádé

Ismét egy közel öt éve készült mintát költöztettem át ide a régi blogból. A témája miatt úgy gondolom, épp most időszerű.

Mégis bunda a bunda…

A budapesti tömegközlekedésben az utasok között mindig üde színfoltot jelentenek viseletükkel az egyenes tartású erdélyi asszonyok. A téli időszakban, a szürke reggeleken, a több alsószoknyára felvett, piros alapon apró mintás, vagy éppen fekete alapon apró piros, hímzett virágokkal díszített szépen ringó, sűrűn rakott, bő szoknyájukon kívül általában bőrrátétes, kis bundájuk is magához vonzza a tekintetet. Mindig megcsodálom ezeket a mesterien elkészített darabokat. Így volt ez már évekkel ezelőtt is, és így van most is. Sőt, amióta olyan szerencsés vagyok, hogy a Hagyományok Háza Nyitott Műhelyében alkalmam van más kézműves szakágak mestereit is megfigyelni munka közben, még inkább. Ráadásul nem átallottam a mintát is lemásolni az egyikről, és átültetni egy teljesen más technikai megvalósításra. Fogadjátok szeretettel.

Pénteki PEYOTE parádé - peyote karkötő minta

A minta elején és végén található egyszínű barna sorok közül néhányat elhagyva rövidíthető a karkötő hossza. Ha pedig a megadott méret nem volna elég, ugyanígy egy-két sorral megnövelhető mindkét végén.

Hogyan született a „Pénteki PEYOTE parádé” rovat?

Olvad el a rovat első bejegyzését!

Szolgálati közlemény:

Ha hasznosnak találtad, a “Tetszik” gombra kattintva jelezheted, és ha van olyan ismerősöd, akit érdekelhet, használd bátran a “Megosztás” gombot a cikk alatt!

Hogy biztosan megtaláld a mintát később is, tűzd ki a Pinterest képgyűjteményedbe!

Videóinkat megnézheted a Nemesházi Gyöngymanufaktúra YouTube-csatornáján .

Kísérd figyelemmel a Pinterest-tábláinkat is!

Ha kérdésed van a cikkel (vagy más, gyöngyfűzős-gyöngykötős témákkal) kapcsolatban, felteheted itt, a bejegyzés végén a kapcsolati űrlap segítségével, vagy a Nemesházi Gyöngymanufaktúra Facebook-oldalán keresztül is. Ha a Facebook-oldal kedvelőjeként a “Követed” gombra kattintva kiválasztod a “Megjelenítés elsőként” opciót biztosan nem maradsz le az új blogcikkekről sem.

«
»

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük