Gyöngyékszerek, gyöngykötött viselet-kiegészítők

Pénteki PEYOTE parádé – bankkártya-tartó

Manapság készpénz helyett a legtöbben inkább okos kis plasztiklapokkal – bankkártyákkal – fizetünk. Ha szeretnénk megóvni az épségüket, szükségünk van bankkártya-tartóra is.

Sokan tudják, hogy gyöngyfűző pályafutásom elején az internetes oldalak, ingyenes minták, fórumok kínálta lehetőségeket kihasználva tanultam meg a legalapvetőbb technikai lépéseket. Egy idő után magam is elég muníciót gyűjtöttem össze ahhoz, hogy ne csak kivegyek a rendszerből, hanem vissza is töltsek bele. Elkezdtem ingyenesen megosztani saját tervezésű mintáimat. Tudjátok, ahogy minden rendes népmesében írják: jó tett helyébe jót várj!

Megpróbáltam az akkor frissen ajándékba kapott tervező program segítségével készített mintarajzok közzétételével vissza- és továbbadni valamit abból, amit az önzetlen gyöngyfűzők segítségével megtanulhattam. Szinte hihetetlen, hogy már több mint öt éve…

Az első közzétett minta: bankkártya-tartó

Az ötlet adta magát: épp akkor ment végképp tönkre az a tok, amit a bank adott. Sürgősen szükségem volt valamire, hogy pótolni tudjam. Igaz, a színválasztásomat erősen korlátozta, hogy nem túl sok delica gyöngyöm volt. De, hogy a népmesei fordulatoknál maradjunk, szegény ember vízzel főz.

Amire pedig igazán büszke vagyok: a mai napig használom az akkor készült bankkártya-tartómat, és köszöni szépen, jó egészségnek örvend  most is. Ez megerősít abban, hogy bátran ajánljam, készítsetek gyöngyből bankkártya-tartót! Az érzés, amikor a pénztárost jobban érdekli a bankkártya-tartó, mint az, hogy mivel fogod kiegyenlíteni a számlát: megfizethetetlen.

Gyöngyből fűzött bankkártya-tartó - elölnézet

 

Gyöngyből fűzött bankkártya-tartó hátulnézet

A peyote-fűzéshez a legalkalmasabb választás a 11/0 delica. Ezek az ún. cilinderes gyöngyök egységes méretűek, szépen illeszkednek egymáshoz. Az apró csövecskék belső átmérője elég nagy ahhoz, hogy a fűzőszál szükség szerint többször is áthaladjon rajtuk. Érdemes fire-line, vagy más vékony (max. 0,16 mm) damiljellegű fűzőszálat használni.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy kásagyöngyből ne lehetne elkészíteni. Csak ebben az esetben nem biztos, hogy azonos méretű kész bankkártya-tartót fogtok eredményül kapni.

Szolgálati közlemény

Ha hasznosnak találtad a cikket, használd bátran a megosztás funkciót! Ha kérdésed van a mintával kapcsolatban, felteheted itt, a kapcsolati űrlap segítségével, vagy a Nemesházi Gyöngymanufaktúra Facebook-oldalán keresztül is.

Mentés

Mentés

Mentés

«
»

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük