Gyöngyékszerek, gyöngykötött viselet-kiegészítők

Ékszerek esküvőre – 5+1 tanács, hogy elégedett legyél a nagy napon

Egy esküvő megszervezése, lebonyolítása nagy kihívás. A legtöbb kérdésben a menyasszonyra vár a döntés, még akkor is, ha számos segítője akad a  megvalósításban.

Gyöngyfűzőként az ékszerekkel kapcsolatban szeretnék néhány tippet-tapasztalatot megosztani azokkal, akik még csak most készülnek a nagy napra.

  1. Hagyj elég időt mindenre.
  2. Ha már kiválasztottad a ruhát, akár megvásárolod, akár kölcsönzöd, legyen belőle egy kis darab anyagmintád, hogy az ékszered színét is hozzá lehessen igazítani.
  3. Ha gyöngyhímzett ruhát választasz, célszerű a gyöngyökből is biztosítani egy kis mennyiségű mintát.
  4. Ha a család hölgytagjainak – örömanyáknak, nagymamáknak, testvéreknek – vagy a koszorúslányoknak is szeretnél a sajátodhoz hasonló stílusú gyöngyékszert, jó, ha az ő ruhájukból is tudsz legalább színmintát adni az ékszerkészítőnek.
  5. Számíts rá, hogy a megfelelő színű gyöngyök beszerzése is hosszabb időt igényelhet, sőt az sem kizárt, hogy módosítani kell az elképzeléseiden, ha végképp nem lehet beszerezni valamelyik vágyott alkotó elemet.

+1. Ahhoz, hogy minden érintetthez jókor eljusson az ékszere, időben rendeld meg őket, hiszen az egyedileg tervezett és kivitelezett kézműves ékszerek elkészítéséhez jóval több idő szükséges, mintha „csak” készet szeretnél vásárolni.

Edina és Misi esküvőjére a Nemesházi Gyöngymanufaktúra készítette az ékszereket. A menyasszony kétféle fülbevalót is kapott: az egyik inkább a nyakékhez, a másik inkább a hajcsatokhoz igazodik, hogy választani tudjon.

menyasszonynak-minden

A család hölgytagjainak is készültek nyakékek más-más színösszeállításban.  A menyasszonyéhoz legközelebbiek a két nővéréé, aztán a két örömanyáé, a legtávolabb látható a menyasszony nagymamájáé  (többféle háttér előtt fényképezve).

sorozat1

 

sorozat2

 

sorozat3

A menyasszony egyik nővére fülbevalót is kapott:

fülbevaló

Itt már viselés közben láthatók az esküvő napján:

pár2

A menyasszony csokrát a csepeli Zsuzsi virágbolt készítette.

pár1

 

hajba való virágok

A menyasszony nővérének nyakéke:

nővér1

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

«
»

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük