Gyöngyékszerek, gyöngykötött viselet-kiegészítők

Gyöngyfűzés és orvostudomány

Mi az összefüggés a gyöngyfűzés és az orvostudomány között?

Nos, egyre többen említik, hogy a felnövekvő generáció nevelése során sokkal nagyobb hangsúly jut az egyetemi felvételihez szükséges vizsgatémákra, mint a hétköznapi manuális tevékenységekre.

A BBC honlapján megjelent cikkben azt olvasom, hogy ez már az orvosképzésben is problémát okoz. Roger Kneebone professzor, aki műtéttant oktat a medikusoknak, szintén így gondolja. Mostanában a hallgatók híján vannak az olyan kézügyességnek, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy pácienseik műtétje során magabiztosan tudjanak majd vágni és a sebeket összevarrni.

A kép illusztráció, forrás: pixababay.com

Pedig korábban az ehhez szükséges alapvető kompetenciákat szinte mindenki megszerezte a családban vagy az iskolában. Például kézimunkák vagy egyszerű fafaragások gyakorlásával most is mód lenne erre.

A professzor azt kéri, hogy szélesebb körben kapjanak teret az iskolai tantervekben a kreatív foglalkozások.

De magunk is sokat tehetünk a kedvezőtlen folyamatok visszafordítása érdekében.

Szóval, tanítsuk/taníttassuk gyermekeinket, unokáinkat gyöngyöt fűzni (ollóval vágni, gombot felvarrni, kötni, horgolni, fúrni-faragni, hangszeren játszani), mert az érintő képernyők kétdimenziós világa nem segíti megfelelően a térbeli tapintással, kreatív kézműves alkotással kialakuló, finomodó idegkapcsolatok létrejöttét és fejlődését!

Szerintetek is van összefüggés a gyöngyfűzés és az orvostudomány között? Ti hogy veszitek rá a srácokat a kézügyességüket fejlesztő tevékenységekre, hogy mire felnőnek készen álljanak akár a sebész munkára is?

A cikket, ami elgondolkodtatott, itt olvashatjátok.

Szolgálati közlemény:

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, és ha van olyan ismerősöd, akit érdekelhetnek az itt szereplő információk, előre is köszönöm, ha megosztod vele.
A Nemesházi Gyöngymanufaktúra elérhető már az Instagramon is.
Kísérd figyelemmel a Pinterest-tábláinkat, érdemes.
Videóinkat megnézheted a Nemesházi Gyöngymanufaktúra YouTube-csatornáján .
Ha kérdésed van a cikkel (vagy más, gyöngyfűzős-gyöngykötős témákkal) kapcsolatban, felteheted itt, a bejegyzés végén a kapcsolati űrlap segítségével, vagy a Nemesházi Gyöngymanufaktúra Facebook-oldalán keresztül is. Ha a Facebook-oldal kedvelőjeként a “Követed” gombra kattintva kiválasztod a “Megjelenítés elsőként” opciót biztosan nem maradsz le az új blogcikkekről sem.
Ha kedvezményes ajánlatainkról sem szeretnél lemaradni, és eddig még nem tetted meg, iratkozz fel a Hírlevére!

«
»

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük