Gyöngyékszerek, gyöngykötött viselet-kiegészítők

Miért érdemes kötni idősebb korban

kötés - Idős férfi köt

Vasárnap esti olvasnivaló:

A kötés nem csak öröm, hozzá járul az egészség megőrzéséhez is.

Dél-Törökországban, Anatóliában idős férfiak szokatlan fegyverekkel – kötőtűkkel – küzdenek a szellemi képességeik romlása ellen.

Az Ismail Tufan professzor nevéhez kötődő, 2000-ben indult projekt keretében 866 60 és 92 év közötti résztvevő tanul az „Idős Polgárok Egyetemén”, ahol a kémiától a kommunikációig széles skáláról választhatnak tantárgyakat.

Az új kötés kurzust kifejezetten azoknak ajánlják, akik memóriavesztéssel küzdenek. A résztvevők hamarosan növekvő agyi funkciókról és csökkenő feledékenységről számoltak be.

Például Adnan Özmetin, a 64 éves nyugalmazott bankár orvosa tanácsára kezdett el kötni, hogy szembeszálljon az Alzheimer-kórral.

A projekt vezetője közel 20 éves tapasztalatai alapján hangsúlyozza az élethosszig tartó tanulás fontosságát.

A hamvas ifjúságon már túljutott nőként hasonló tapasztalatokra tettem szert: a kötés segít megőrizni a szellemi frissességet. (A gyöngykötés, és a gyöngyfűzés is, ugye, ezt nem is kell külön kihangsúlyozni.)

Miért ne lehetne ezt már fiatalon, nemtől függetlenül kihasználni? Úgy gondolom, hogy érdemes belevágni még azelőtt, hogy észlelnénk az emlékező tehetségünkben az első elakadásokat.

Egyszóval: kössetek!


Forrás: Daly Sabah

Szolgálati közlemény:

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, és ha van olyan ismerősöd, akit érdekelhetnek az itt szereplő információk, előre is köszönöm, ha megosztod vele.
A Nemesházi Gyöngymanufaktúra elérhető már az Instagramon is.
Kísérd figyelemmel a Pinterest-tábláinkat, érdemes.
Videóinkat megnézheted a Nemesházi Gyöngymanufaktúra YouTube-csatornáján .
Ha kérdésed van a cikkel (vagy más, gyöngyfűzős-gyöngykötős témákkal) kapcsolatban, felteheted itt, a bejegyzés végén a kapcsolati űrlap segítségével, vagy a Nemesházi Gyöngymanufaktúra Facebook-oldalán keresztül is. Ha a Facebook-oldal kedvelőjeként a “Követed” gombra kattintva kiválasztod a “Megjelenítés elsőként” opciót biztosan nem maradsz le az új blogcikkekről sem.
Ha kedvezményes ajánlatainkról sem szeretnél lemaradni, és eddig még nem tetted meg, iratkozz fel a Hírlevére!

«
»
Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük