Gyöngyékszerek, gyöngykötött viselet-kiegészítők

Kelta csomók

Az ún. kelta csomók évszázadok óta szerepelnek a különböző kézműves mesterségek mintakincsében.
Ha gyöngykötésben szeretnénk alkalmazni őket, akkor is a tervezéssel kezdődik a munka. Majd következik a szükséges mennyiségű gyöngy felfűzése a fonalra, és már köthetünk is…

Ha elkészültünk vele, jöhet a próba. Bár elég jól kiszámítható előre, hogy mekkora lesz a kész méret, de a valóságban szerepet játszik benne több tényező is. A fonal vastagsága, a felhasznált gyöngyök mérete és száma, a minta sűrűsége, és nem utolsó sorban a kézműves aktuális lelki állapota. (Hiszen tudjuk, hogy nem mindig egyforma szorosan vagy lazán kötünk.)

Természetesen a végső látványt az is befolyásolja, hogy az azonos fonálból, gyöngyökkel és kéz által kötött érmelegítő viselőjének vékonyabb vagy vastagabb a csuklója, illetve az alkarja.

Ahogy sok más kézműves is, ha „beleszeretek” egy mintába, én is szeretem több változatban elkészíteni.

Egymás után jönnek az újabbnál újabb ötletek.

Ha már abbahagynám, akkor is utánam nyúlnak…

Ez a nádborítás már kibírt egy-két telet és nyarat. Az érmelegítő csak most készült, de szerintem több télen át fogja melegíteni gazdája kezét, mint amennyi ideig a nád árnyékot ad a nyári nap ellen.

Te melyiket viselnéd szívesen? Válassz, és rendeld meg!

Szolgálati közlemény:

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, és ha van olyan ismerősöd, akit érdekelhetnek az itt szereplő információk, előre is köszönöm, ha megosztod vele.
A Nemesházi Gyöngymanufaktúra elérhető már az Instagramon is.
Kísérd figyelemmel a Pinterest-tábláinkat, érdemes.
Videóinkat megnézheted a Nemesházi Gyöngymanufaktúra YouTube-csatornáján .
Ha kérdésed van a cikkel (vagy más, gyöngyfűzős-gyöngykötős témákkal) kapcsolatban, felteheted itt, a bejegyzés végén a kapcsolati űrlap segítségével, vagy a Nemesházi Gyöngymanufaktúra Facebook-oldalán keresztül is. Ha a Facebook-oldal kedvelőjeként a “Követed” gombra kattintva kiválasztod a “Megjelenítés elsőként” opciót biztosan nem maradsz le az új blogcikkekről sem.
Ha kedvezményes ajánlatainkról sem szeretnél lemaradni, és eddig még nem tetted meg, iratkozz fel a Hírlevére!

«
»

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük