Gyöngyékszerek, gyöngykötött viselet-kiegészítők

Sárkányfarok kendő

Idén nyárra Medárd barátunk gondoskodott róla, hogy legyenek hűvösebb napjaink, esővel és széllel megcifrázva. Ha már így alakult, legyen a barátunk egy kötött kendő is!
Nem hiába figyelték a régiek, hogy az utolsó fagyos szentként számon tartott Medárd püspök neve napján megnyílnak-e az ég csatornái. Úgy tartották, hogy ha ezen a napon esik, akkor 40 napig számíthatunk csapadékos időre, ha nem, akkor 40 nap aszályos időszak várható.

Pedig szegénynek semmi köze nem volt valójában az időjárás alakulásához, csak éppen rossz helyre sorolták a névnapját a kalendáriumban. De akár jó időt hoz, akár esőt, mindig van, aki pont az ellenkezőjét várná tőle…

Persze, tudjuk, vannak ilyen nyarak is, meg nagyon szárazak és forrók is. De ha valóban 40 napig számíthatunk esőre, akkor jól fog jönni egy vállkendő, amit magunkra kaphatunk, egy esti sétán. De egy kertmoziban vagy más szabadtéri programon is jól jöhet.

A Bilum hosszan színátmenetes „Slika” (80 % merino, 20 % selyem) fonalából készült sárkányfarok-kendő ideális egy-egy ilyen nyári estére – könnyű, nem túl nagy, de pont a megfelelő helyeken melegít.

A színe pedig vidámságot csempész a legborúsabb napba is.

Szolgálati közlemény:

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, és ha van olyan ismerősöd, akit érdekelhetnek az itt szereplő információk, előre is köszönöm, ha megosztod vele.
A Nemesházi Gyöngymanufaktúra elérhető már az Instagramon is.
Kísérd figyelemmel a Pinterest-tábláinkat, érdemes.
Videóinkat megnézheted a Nemesházi Gyöngymanufaktúra YouTube-csatornáján .
Ha kérdésed van a cikkel (vagy más, gyöngyfűzős-gyöngykötős témákkal) kapcsolatban, felteheted itt, a bejegyzés végén a kapcsolati űrlap segítségével, vagy a Nemesházi Gyöngymanufaktúra Facebook-oldalán keresztül is. Ha a Facebook-oldal kedvelőjeként a “Követed” gombra kattintva kiválasztod a “Megjelenítés elsőként” opciót biztosan nem maradsz le az új blogcikkekről sem.
Ha kedvezményes ajánlatainkról sem szeretnél lemaradni, és eddig még nem tetted meg, iratkozz fel a Hírlevére!

«
»

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük