Gyöngyékszerek, gyöngykötött viselet-kiegészítők

Mit tegyél, ha biztosan sikertelen gyöngyfűző szeretnél lenni?

Mik a legfontosabb teendőid, avagy hogyan ronthatod el már a kezdet kezdetén

Segíthetek? Összegyűjtöttem, hogy mik a legfontosabb teendőid, ha sikertelen gyöngyfűzővé szeretnél válni. Tanulmányozd át alaposan!

1. Viselkedj mindentudóként!

Ha találsz egy ékszerformát/technikát/öltéstípust, amit könnyedén kivitelezel, eszedbe ne jusson arra gondolni, hogy esetleg mással is megpróbálkozhatnál – hiszen kinek van arra energiája, hogy mindig csak próbálkozzon, fűzzön és fejtsen, fűzzön és fejtsen. Meg tanuljon, tanuljon, tanuljon…

2. Legyél hipertudatos!

Alaposan gyakorold be az egyetlen kedvencedet, és fűzd azt hétköznap és hétvégén, „csak úgy” magadnak, vagy karácsonyi ajándéknak. Mindenkinek meséld el, hogy a nonstop gyakorlás mennyi energiádat felemészti, és milyen lelkiismeretesen igyekszel fejleszteni magad.

3. Bagatellizáld el az önálló mintatervezés jelentőségét!

Extra hatékony megoldás az internetről letölteni a más által kidolgozott megoldásokat. Az se baj, ha egy fizetős mintát „okosba” szerzel meg valakitől. Az a fránya szerzői jog meg csak úri huncutság. Hiszen ami az interneten kint van, az mindenkié! Különben is, tudnál te mintát rajzolni, ha akarnál, de eszed ágában sincs ilyesmire pazarolni a drága idődet.

4. Spórolj az alapanyagokon!

Miért költenél drága gyöngyökre, jó minőségű ékszerkapcsokra, fűzőszálakra, amikor annyi olcsó is van. Ne törődj vele, hogy nem egyforma a gyöngyök mérete, sok közöttük a törött, a formátlan, ha elvágják a fűzőszálat, a szerelékektől kiütéses leszel, ahol a bőrödhöz érnek, vagy éppen annyit se bír ki a fűzőszál, hogy a szükséges mértékben meghúzd. A legjobb, ha műanyag gyöngyöket veszel. Ha nem lesz szép a belőlük készült ékszer, legfeljebb majd panaszkodsz mindenkinek, hogy minden igyekezeted ellenére…

5. Csak magadban bízzál!

Meg ne hallgasd a gyakorlott, esetleg különféle elismeréseket elnyert gyöngyfűzők tanácsait. Biztosan „kéz kezet mos” alapon jutottak hozzá az okleveleikhez, címeikhez, hiszen mindenki tudja, hogy lehetetlen megfelelni „azoknak” az elvárásoknak.

+1. Összegzésül:

Ha végül elmegy a kedved az egésztől, és ott állsz egy rakás használhatatlan kacattal, akkor hibáztasd a rendszert, a sorsot, a gyöngyáruházak tulajdonosait, a gyöngyfűző tanfolyamok oktatóit (külön-külön és együttesen), amiért neked sosincs olyan szerencséd, mint más gyöngyfűzőknek, és híreszteld el, hogy ők mind csalnak, hazudnak, mert tisztességes úton lehetetlen elérni, amivel ők dicsekszenek a blogjaikon.

legfontosabb teendőid - tényleg?

Szolgálati közlemény:

Az érem másik oldaláról már írtam ebben a cikkben, ha mégis úgy döntenél, hogy inkább a pozitív oldaláról közelítenéd meg a témakört…

Ha hasznosnak találtad, a “Tetszik” gombra kattintva jelezheted, és ha van olyan ismerősöd, akit érdekelhet, használd bátran a “Megosztás” gombot a cikk alatt!

A Nemesházi Gyöngymanufaktúra elérhető már az Instagramon is.

Kísérd figyelemmel a Pinterest-tábláinkat, érdemes.

Ha kérdésed van a cikkel (vagy más, gyöngyfűzős-gyöngykötős témákkal) kapcsolatban, felteheted itt, a bejegyzés végén a kapcsolati űrlap segítségével, vagy a Nemesházi Gyöngymanufaktúra Facebook-oldalán keresztül is. Ha a Facebook-oldal kedvelőjeként a “Követed” gombra kattintva kiválasztod a “Megjelenítés elsőként” opciót biztosan nem maradsz le az új blogcikkekről sem.

«
»

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük